Subliminal Affirmations
Transform your life!
Just use your PC
www.mindzoom.net

Out of the Box #6. ”Mare noroc pe clubul Dinamo că nu are stadion”

Creativity and Innovation

În episodul 6 din out of the Box, Cătălin Striblea și Lorand Balint discută despre modul în care se construiește în România. Și vorbim mai ales de infrastructura sportivă. România construiește stadioane și săli pentru o epocă deja învechită. Dar cum vor arăta societatea și sportul peste 25-30 de ani? Cei doi prezintă câteva idei despre cum ar trebui să arate noile săli de sport din România.

✔️ Abonează-te la canalul de YouTube Europa FM: http://bit.ly/EuropaFM-YouTube

🎙 Ascultă toate înregistrările aici: https://www.europafm.ro/programe/

📱 Vrei să știi când începe emisiunea ta preferată? Descarcă aplicația gratuită Europa FM și activează notificările 👇
Terminale Apple ( https://apple.co/2LezmU5 )
Terminale ANDROID ( http://bit.ly/2G6gbrg )

One thought on “Out of the Box #6. ”Mare noroc pe clubul Dinamo că nu are stadion”

 1. Exemplu 1: noul stadion Dinamo, perfect și pentru vizionarea meciurilor din deplasare

  Un trend prezent deja în sportul mondial este ca cluburile să organizeze pe stadionul propriu vizionări ale meciurilor din deplasare. AS Roma a avut pe stadionul din Tirana 10.000 de fani la Finala Challenge Cup. Pe Olimpico au fost 50.000 de suporteri care au trăit meciul împreună.

  De ce este (încă) doar un trend? Pentru că stadioanele nu au fost construite și cu acest scop; și extra investiția pentru a putea organiza așa ceva este foarte mare. Încercați să organizați așa ceva pe noile stadioane din Ghencea sau Giulești și o să înțelegeți ce și cum.

  Noul Stadion Dinamo ar putea fi gândit din start cu o infrastructură care să permită organizarea foarte eficientă și a acestui tip de evenimente. Ecrane de foarte mari dimensiuni, sonorizare, catering adaptat pentru a profita la maxim de restricțiile mult mai mici. Căci nefiind niciun sportiv pe gazon, regulile UEFA de organizare a meciurilor nu se vor aplica, iar activările (inclusiv cateringul) de pe stadion ar putea fi mult mai generoase.

  Și nu doar pentru vizionarea meciurilor de fotbal. Echipa de handbal masculin al lui Dinamo joacă un handbal superb și are planuri mărețe pentru viitor. Ce atmosferă superbă ar putea fi pe stadion la un meci în deplasare cu Barcelona. Sau la următoarele mari performanțe ale lui David Popovici, și el legitimat la Dinamo.

  Efecte directe:

  – extra venituri pentru club prin vânzarea de bilete, de mâncare și băuturi, de merchandising;

  – fidelizarea publicului prin întărirea ritualurilor de meci;

  – extra venituri prin creșterea atractivității pentru sponsorii clubului;

  – dublarea timpului de utilizare a stadionului care altfel ar sta nefolosit.

  Exemplu 2: noul Stadion Dinamo, construit din banii comunității, integrat în sistemul medical de urgențe în caz de catastrofe

  Nu cu mult timp în urmă, am trecut printr-o pandemie serioasă și am văzut ceea ce s-a întâmplat în România și în lume, cu presiunea mare pe infrastructura medicală. Și rolul pe care l-au jucat diferite săli polivalente și stadioane în a prelua pacienți, modul în care au fost folosite ca puncte cheie de triaj.

  Gard în gard cu baza sportivă din Ștefan cel Mare este unul dintre spitalele importante ale Bucureștiului – în acest moment principalul Spital de Urgențe din România. Am putea avea un Dinamo implicat în comunitate, un Dinamo pregătit să joace un rol dincolo de sport. Și poate că nu vom mai avea prea curând o pandemie, dar știm că este foarte probabil ca în București să avem periodic urgențe seriose care să afecteze segmente importante din populație (cum ar fi un mare cutremur).

  Ala că noul stadion ar putea fi gândit și construit pentru a fi integrat în sistemul medical de urgență al Bucureștiului:

  – cu un sistem de preluare și gestionare de pacienți;

  – cu un tunel care să comunice direct cu clădirea Spitalului de Urgență;

  – cu helioport pentru elicopterele medicale;

  – cu alte facilități identificate împreună cu specialiștii din domeniu.

  Exemplu 3

  Dinamo este un club cu fani în toată țara, noul stadion ar trebui să fie primitor și pentru fanii din afara Bucureștiului

  Ar trebui luați în calcul și cei care ar veni cu trenul la meci și care ar trebui să aibă mare grijă să nu cumva să aibă în buzunare sau în geantă brichetă, mărunțiș, pix sau laptop, umbrelă sau aparat foto. Și alte obiecte pe care legea te obligă să le lași în afara stadionului. Ar fi necesare spații de depozitare temporară cum sunt deja în standardul mall-urilor din toată țara, dar care lipsesc cu desăvârșire inclusiv de pe noile stadioane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Creativity Newsletter | Give Your Creativity a Boost with Self Hypnosis MP3 click here
Translate »